Caracteristic Aradului pe care am început să-l cunosc după vârsta de 18 ani este lipsa banilor pentru cetățeni Culmea este că, din anul 2010 încoace, municipalitatea înregistrează excedent bugetar: adică încasează bani din taxe, amenzi, și servicii, dar nu îi cheltuie.
Cum se face că de fiecare dată însă, contractăm credite uriașe de ordinul milioanelor de euro pentru a ne finanța lucrările de infrastructură? Cedoare și mai mult, este că aceste lucrări, ce se întind pe durata a 3-4 ani, încep să se deterioreze chiar înainte de a fi predate.
Revenind la misterul banilor arădenilor, și în zilele acestea se mai contractează credite pentru a obține o finanțare nerambursabilă(!) Unde naiba se duc banii? Majoritatea PDL din jurul primarului Falcă a scos subvenția anul trecut din cheltuieli și a mai adus câțiva lei, cu toate că pe 2012 bugetul a scăzut în valoare de la 615 la 549 milioane RON, iar investițiile s-au micșorat cu 2,2 milioane RON. Dar rămâne misterul..
Este oare un instrument financiar de jonglare cu banii comunității? Sau este o formă de mascare a unor delapidări de fonduri publice prin firme clientelare? Cum scriam în Tenis cu Justiția, comentarii despre politică se pot tot face, dar există niște întrebări care ridică suspiciuni și care necesită cu ardoare anchete.