Metehnele politicului românesc își arată încă o dată impactul negativ asupra vieții de zi cu zi. La ora asta au loc diversele conferințe de presă ale filialelor locale ale partidelor. După ce s-au jucat cu Justiția pe fondul votului a 7,5 milioane de români împotriva lui Băsescu și a PDL-ului, fiecare tabără își aranjează acum trupele în bătălia pentru a stabili câștigătorul voturilor din 9 decembrie; perzantul va fi în cele din urmă cetățeanul de rând.
În weekend s-a constituit ARD, contrapartida PDL la opțiunea electorală reprezentată de Uniunea Social Liberală. Evenimentul a fost, în opinia mea, grăbit de ceea ce numește presa Tratatul de la Murghiol – împărțirea candidaturilor la alegerile parlamentare în cadrul USL (246 de candidați pentru PSD, iar 206 pentru PNL).
ARDe Justiția
Ce miză au toate acestea pentru Arad totuși? Cu ARD, se joacă din nou aceeași placă anti-comunistă, apărătoare a justiției, folosită de Băsescu în 2004 și după prin campaniile ARDe-i. Iar în acest sens, se calcă peste orice. Spre exemplu, ARD înființează o Comisie de Etică, condusă de fosta procuroare comunistă, Monica Macovei, prin care vor să arate cât de curați sunt reprezentanții PDL de fapt și că dosarele construite până acum în instanțe împotriva lor sunt de fapt…iluzii. Pe lângă trucurile făcute cu dosarele lui Traian Băsescu, a venit și rândul finului acestuia, Gh.Falcă, căruia după 4 ani de analize, prezentări în fața judecătorilor, pledoarii și pledoarii, i se închide dosarul pe motiv că nu există niciun prejudiciu cauzat de abuzul în serviciu al primarului de Arad.
Forța e în informații
După preluarea Forței Civice de către fostul șef al Serviciului de Informații Externe, M.R.U., iată că avem de-a face cu un nou ”împrumut”. Nici nu au început bine campania electorală că cei de la Alianța România Dreaptă s-au trezit cu o contestație privind denumirea lor, avocatul Gh.Piperea acționându-i în instanță pentru că ARD reprezintă și Asociația România Dreaptă, ONG ai cărui interese le apără.
O altă fabulație, pentru că doar așa o percep, ca o persoană care activează deja de 5 ani în domeniul civic, vine din partea Q Magazine care îl propune pe George Maior, fost membru PSD și actual șef al SRI (Serviciul Român de Informații), ca viitor prim-ministru. După un fost prim-ministru-șef de serviciu de informații, candidat la această funcție (după vinderea Forței Civice lui Mihai Răzvan Ungureanu), un alt șef de serviciu de informații ca o altă posibilitate viabilă în mintea unora pentru poziția de Prim-Ministru, e pur și simplu de neînțeles…
Înțeleg că unii politicieni nu sunt mulțumiți să se implice într-o bătălie electorală în care să nu fie avantajați incorect unii sau alții. Dar nu înțeleg cum se pot juca unii așa cu procese penale (4 ani pentru niciun prejudiciu?!), cu servicii de informații, cu guvernări de pe o zi pe alta, cu concepte ideologice așa de ușor și fără nicio remușcare, e de neînțeles! De aceea forța reală stă în informații; informațiile pe care cetățenii (dacă vor într-adevăr oamenii să aibă aceste drepturi totuși) le pot utiliza cu scopul de a face alegeri mai bune, a trage la răspundere când este nevoie și a pune umărul când trebuie. Altfel, vom fi condamnați să retrăim trecutul (2004-) iar și iar.
Eu abia aseara am reusit sa citesc niste presa mai actuala si la subectul asta m-am oprit sa ridic o spranceana 😛