În momentul în care oameni drepți sau, cel puțin, cu o minte limpede și onestă, fac un pas înapoi în confruntarea cu abuzul, totul se năruie.
Memoria noastră este mult prea scurtă. La începutul verii, pentru că nu s-au organizat așa cum au vrut, cei din axa guvernării băsescu au anulat un vot făcut în condiții normale, și astfel au numit incorect (dacă nu ilegal) judecători la Curtea Constituțională; știți, instituția aia ”penibilă”. Efectele, doamnelor și domnilor se văd astăzi:
- înființarea unei grupări în Parlament care nu respectă regulile alegeriilor și reprezentativității (link)
- aprobarea deciziilor dictatoriale într-o Cameră a Parlamentului (link)
Ceea ce nu face decât să deschidă calea dictaturii cvasi-consensuale, care va reface această țară după chipul și asemănarea dictaturii:
- un organ de represiune refăcut – o altă poliție (link)
- un nou organ de control – încă o poliție (link)
- De ce nu am înființa și un S.S. ca să nu mai fim așa ipocriți?
În micul oraș al Aradului, departe de cenușiul bucureștiilor, oameni cu simț, deși foarte puțini, încă luptă pe baricadele dreptății, cum o arată Mișcarea Arădeană. Instanțele judecătorești sunt cât de cât independente. Ne zbatem, ne luptăm.. până când? Sau cu ce efect? Mulți sunt preocupați de latura economică; ce pun pe masă și în consecință, în stomac. Aplecăm toți capul în fața dictaturii (și) banului? Așteptăm ”să treacă și asta”?? Sau dacă îndrăznim..plecăm și o luăm de la zero?
Te poti lupta daca nu ai energie, daca nu ai resurse, daca nu ai sprijin? Pana si Bear Grylls se preocupa de aportul caloric al oricarui fel de mancare in incercarile lui de supravietuire.
Din teoriile vechi care exprima diviziunea si specializarea muncii putem extrapola si sa spunem ca unuii trebuie sa asigure resurse, altii sa ‘lupte in strada’ si altii in structurile reprezentative ale democratiei.
De plecat e o solutie, din ce in ce ami puternic apreciata si luata in calcul, dar unde sa pleci? Ce inseamna zero (0)?
Democrația este un plebiscit zilnic. În fiecare zi decidem dacă vrem să trăim în democrație sau nu. (Adam Michnik)
Cine e Basescu?
Stii solutia. Trebuie doar sa te concentrezi asupra ei.
Si rabdarea, nu e una dintre ele, pentru ca TU nu traiesti vesnic. Si, muritor fiind, trebuie sa dai totul cat mai repede posibil!
Anexa 1:
Rabdarea nu e calea succesului, actiunea e!
@Clubbing Arad
Într-adevăr, UNDE este întrebarea potrivită. Deși Occidentul, și în parte Nordul geografic al planetei este în trend, celelalte puncte cardinale nu au dispărut pur și simplu. ELE ar putea fi o Posibilitate.
Iar despre resurse (de orice fel), le acumulezi pe rând și puțin din fiecare. Răbdarea funcționează doar cu echilibru..bănuiesc. Zero înseamnă ruperea legăturii spirituale.
@Alex
Înțeleg la ce te referi și am mai avut discuții pe această temă amândoi, de multe ori. Însă, îți ofer un articol al lui Ion Ioniță (poate îți aduci aminte de el de la SimPE 2010). Vorbește despre răbdare, un rege și demnitatea de român.
http://www.adevarul.ro/ion_m-_ionita_-_editorial/Regele_si_ramele_7_406829317.html